Testenina u kombinaciji sa mesom je uvek pravi izbor, a ukoliko im dodate paprike to može biti prava eksplozija ukusa. Ovaj recept ne samo da je veoma praktičan već je i veoma ukusan, a deci je sasvim sigurno jedan od omiljenih.

Potrebno je:

- pakovanje makarona

- 300 g mlevenog mesa

- kašičica origana

- so, biber

- 2 glavice crnog luka

- 2 čena belog luka

- 2 šargarepe

- 6 paprika pečenih

- 100 g paradajz pelata

- 200 g kačkavalja

- 5 kašika ulja

Priprema:

Jedno pakovanje makarona skuvajte u prethodno posoljenoj vodi sa kašikom maslinovog ulja. Preostalo ulje zagrejte, a zatim propržite sitno iseckan luk, beli luk, rendanu šargarepu i sitno iseckane pečene paprike. Čim malo omekšaju, dodajte mleveno meso, koje ste prethodno začinili biberom, solju i origanom. Mešajte dok se meso ne isprži, dodajte paradajz, a zatim začinite po želji. Nakon 5 minuta sklonite sos sa vatre. U tepsiju isipajte makarone, prelijte ih sosom, promešajte sve to zajedno (ukoliko ste obarili više makarona, možete još jedan red odozgo staviti), pospite kačkavaljem i stavite da se peče dok ne porumeni.

Probajte i: