Za doručak, večeru, ili pak predjelo, ova sočna i mirisna pita je idealan izbor.
Potrebno je:
- 500 g očišćenih karabataka
- 500 g punomasnog mladog sira
- oko 180 gr mileram
- 1/2 kocke kokošije supe
- oko 150 g gaude ili edemara
- 8 kora za gibanicu
- po ukusu so
Priprema:
- Pileći karabatak očistite od kože, masnoće i kostiju, nasečete što sitnije na kockice. Piletinu zatim dinstati na malo ulja uz dodatak kocke za supu oko 5-8 min da piletina omekše.
- Sir izdrobite viljuškom i pomešajte sa mileramom, piletrinom i saftom koji je piletina pustila. Po potrbi dosolite. Sa filom premažite dve spojene kore, na fil narendajte sir i urolajte kao palačinku. Količina je dovoljna za 4 urolane pite.
- Tepsiju premažite uljem, pa u nju poređajte urolane pite. Pite takođe premažite uljem i blago posolite. Pecite na 180 stepeni, dok ne dobije lepu boju gornja kora (oko 20 min). Pite potom izvadite, premažite vodom i odozgo narendajte sir. Pospemo susam po ukusu, pa vratite kratko u rernu da se zapače još koji minut.
- Pita je podjednako ukusna i hladna i topla. Kada se ohladi pita lepo očvrsne. Dok je vruća, fil je mekan, pa ukoliko ne volite mekano punjenje, pre rolanja fil malo pospite grizom.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna