Ove neobične ruske kape mogu biti odlično slano predjelo.
Potrebno je:
- 4 jajeta
- 12 kašika brašna
- 1 pavlaka
- 1 veća rendana šargarepa
- 2 kašičice soli
- 1 prašak za pecivo
- 80 ml ulja
Za fil:
- 200 gr rendane šunke
- 1 pavlaka
- 150 g feta sira
- 150 g rendanog kačkavalja
- Namaz po izboru.
Priprema:
- Priprema kore:
Jaja umutimo, a zatim dodamo ulje i još mešamo. Nakon toga dodamo rendanu šargarepu, so i jednu pavlaku. Sve to izmešati, pa dodati brašno i prašak za pecivo. Izliti u pravougaoni pleh i peći na pek papiru na 180 stepeni oko 30 minuta.
- Priprema fila:
Umutimo fil od rendane šunke, pavlake, feta sira i kačkavalja.
Pečenu koru isecamo čašom, praveći krugove. Ostatak od kora izmrvimo u fil. Krugove biskvita uzimamo i filujemo ih. Namaz po izboru, u ovom slučaju majonez, koristimo za premazivanje ruske kape. Uvaljamo celu rusku kapu u rendani kačkavalj. Dekorišemo po želji i poslužimo.
Probajte i...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna