Pohovane jabuke ili, kako ih još nazivaju iskusne kuvarice, jabuke u šlafroku, predstavljaju starinsku poslasticu koja se brzo i jednostavno priprema. Služe se tople, ali su jednako ukusne i hladne.
Potrebno je:
2 jajeta
3- 4 jabuke
8 kašika brašna (može i kukuruzno)
1 kašičica šećera
malo soli
1/2 šoljice mleka ili kisele vode
ulje za prženje
cimet i šećer u prahu
Priprema
1. Jabuke ogulite, izdubite i narežite na malo deblje krugove.
2. Umutite jaja, pa dodajte mleko/vodu i suve sastojke koje ste prethodno izmešali (brašno, šećer, so). Sve dobro izmešajte (testo bi trebalo da bude gušće od testa za palačinke) i ostavite da ostoji dvadesetak minuta.
3. Jabuke umočite u testo i pržite na zagrejanom ulju.
4. Kada dobiju zlatnu boju, izvadite ih i ostavite na papiru da bi se ocedio višak masnoće.
5. Pospite ih šećerom u prahu i cimetom i poslužite.
Prijatno!
PROBAJTE I...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.