Potrebno je:
lisnato testo
1,5 kg jabuka (nakiselih)
4-5 kašika šećera
100g uvog grožđa
šaka mlevenih oraha
dve kašike prezli
malo putera
cimet
vanilin šećer
šećer u prahu
Priprema
Na malo putera izdinstati oljuštene jabuke (pola jabuka izrendati, a pola iseckati na kockice).
Dinstati 7-8 minuta, dok malo omekša, pa dodati šećer, vanilin šećer, suvo grožđe, mlevene orahe, prezle i dosta cimeta.
Dinstati još 2-3 minuta i ostaviti da se prohladi.
Razvučeno lisnato testo razvući i iseći na kvadrate.
Nafilovati, zarolati i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.
Posuti šećerom u prahu i uživati!
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna