Piletina nam je često na meniju, iste kombinacije, isti začini i baš zato ova pečena piletina zvuči slasno.
Uz ovaj ručak možete pripremiti i pire krompir ili spanać.
Sastojci:
1 celo pile (oko 1.5 kg)
morska so
mleveni crni biber
kašičica cimeta
vezica sveže žalfije
korica od dva limuna
10 češnja belog luka
500 ml mleka
Priprema:
Rernu zagreje na 190°C.
Posolite i pobiberite piletinu.
Stavite maslinovo ulje i maslac u posudu i pržite piletinu desetak minuta sa svake strane.
Stavite u rernu, dodajte mleko, cimet, listove žalfije, koricu od dva limuna i beli luk
Pecite oko sat i po.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna