Pečena, punjena, grilovana, sa belim lukom ili sveža paprika je jednostavno kraljica domaće kuhinje.
Osim što je ukusna ona je i veoma zdrava, što je i drži na prestolu tolike decenije. Posebno je cenjena zbog velike količine vitamina C, a pored njega izuzetno je bogata i A i B vitaminom, od kojih se posebno ističu B1 i B2. Zbog vitamina E se ovo povrće koristi u prevenciji raka.
Od minerala ima najviše kalijuma, fosfora i gvožđa. Količina vode koju poseduje približno je oko 89 odsto.
A ovo je osam recepata za najukusnija jela od ovog sjajnog povrća:
1. Čorba od graška i paprike
2. Musaka od pečenih paprika
3. Paprike punjene krompirom
4. Punjene paprike na turski način
5. Pečene paprike punjene sirom
6. Paprike šilje punjene sirom, šunkom i kačkavaljem
7. Pečene paprike sa kajmakom
8. Paprike punjene pasuljem
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.