Potrebno je:
- 500g pilećih grudi
- začini po izboru – so, biber, vegeta, bosiljak, peršun
- 1 limun
- 1 jaje
Preliv:
- 2-3 kašike kikiriki putera
- šolja pileće supe
- malo svežeg peršuna
Ukoliko hoćete da napravite sami kikiriki puter, u blenderu pomešajte 350g kikirikija i 10 kašika ulja. Meljite dok ne dobijete kremastu smesu.
Priprema
Uključite rernu na 250 stepeni i pustite da se zagreje dobro. U međuvremenu, iseckajte pileće meso na sitne komade i ubacite ga u blender. Dodajte jaje i začine po izboru. Blendirajte dok se svaki komad mesa ne ispasira. Prespite smesu u činiju ili je direktno vadite iz blendera i pravite kuglice. Da vam se meso ne bi lepilo, radite to mokrim rukama. Možete ih uvaljati i u prezle.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.