Potrebno vam je:
Za testo:
100 ml ulja
200 ml vode
6 punih kašika oštrog brašna
3 jaja
Za fil:
3 žumanca
300 ml mleka
5 kašika šećera
3 kašike brašna
100 g čokolade
100 ml slatke pavlake
Priprema:
Na šporet staviti vodu i ulje. Kad provri sklonite sa ringle, pa dodajte brašno uz mešanje. Kad se smesa sjedini i postane gusta ostavite da se hladi.
Ako su malo krupnija, na ovu meru, dodajte dva jaja. Ako smesa pregusta da biste je stavili u špric dodajte i treće jaje pa izmutite mikserom.
Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa špricem sa zvezdastim nastavkom u pleh izvucite trakice dužine 10 santimetara. Pecite 20 – 25 minuta zavisno od rerne. Nikako ne otvrajte rernu i ostavite kolačiće još 15 minuta u njoj nakon pečenja.
Kada se ohlade koačići preseći ih na pola, horizontalno.
Dok se peku pripremajte krem.
Stavite mleko da provri. Prethodno prespite malo melka u kom ćete umutiti žumanca, šećer i brašno. Kad mleko provri zakuvajte smesu i mešajte dok se ne zgusne, zatim sklonite sa vatre i dodajte u nju izlomljenu čokoladu, pa mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se skroz ohladi.
Umutite slatku pavlaku, pa dodajte ohlađenom kremu uz miksiranje. Napunite špric kremom pa nanesite na donji deo eklera fil i poklopite sa gornjim delom. Preko čokoladnog fila sa špricem takođe možete da nanesete umućenu slatku pavlaku ili šlag. Na kraju pospite šećerom u prahu ili prelijte otopljenom čokoladom.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna