Potrebno je:
200 g keksa
1/2 kg šećera
1/2 l vode za višnje
1/2 kg višanja (sveže ili smrznute)
4 pudinga od vanile
2 dl vode za puding
100 g šlag krema
malo čokolade za dekoraciju
Priprema
1. U dublji pleh poredajte keks.
2. Sipajte šećer i vodu u dublju šerpu i stavite na šporet da proključa. Povremeno promešajte da se šećer otopi.
3. U ključalu vodu dodajte višnje (mogu i smrznute). Ostavite da ključa 10-tak minuta uz povremeno mešanje.
4. Rastvorite puding u 2 dl vode, dodajte u višnje i skuvajte ga. Po potrebi dodajte još malo vode.
5. Kada se fil malo prohladi sipajte ga na keks. Izravnajte ga i ostavite da se ohladi.
6. Kada se fil ohladi, umutite šlag krem i premažite preko fila.
7. Narendajte čokoladu kao dekoraciju i ostavite kolač u frižider da se ohladi. Kolač isecite i poslužite.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna