Potrebno vam je:
300 g koprive
300 g sira
1 stari hleb (otprilike 300 g)
2 jajeta
2 dl jogurta
so i biber
Priprema
1. Mere su odokativne, odnosno količinu sira i koprive prilagodite količini starog hleba, a otprilike bi trebalo da imate istu količinu hleba, sira i koprive. Umesto koprive možete koristiti spanać ili blitvu, svejedno, koristite ono što imate pri ruci.
2. Koprivu očistite od trunja, skinite lišće sa stabljike i dobro operite. Obavezno na ruke navucite gumene rukavice da se ne ožarite. Koprivu blanširajte, ili prelijte kipućom vodom i ostavite je par minuta dok ne povene. Hleb isecite na kockice.
3. U činiji izmešajte sir, oceđenu blanširanu koprivu, jogurt i jaja. Sve posolite i pobiberite po ukusu. Isečene kockice hleba umešajte u smešu sa sirom.
4. Tepsiju nauljite i sipajte mešavinu sa hlebom. Poprskajte sa još malo ulja i stavite sve u zagrejanu rernu na 220°C.
5. Pecite oko 30 minuta ili dok hleb ne dobije zlatno braon koru.
Probajte i:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.