Potrebno vam je:
1 pakovanje lisnatog testa
500 g blitve
2 kašike maslinovog ulja
8 kašika maslaca
1 jaje
200 g feta sira
2 kašike seckane mirođije
so
biber
Priprema:
Blitvu operite i odsecite tvrde delove. Blanširajte je kratko u vrućoj vodi. Ocedite je i sitno naseckajte.
Testo razvijte da bude nešto veće od veličine kalupa.
U posudi pomešajte naseckanu blitvu, feta sir, jaje i mirođiju pa tu smesu rasporedite po testu.
Višak testa pustite da padne na nadev.
Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok testo ne dobije boju.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna