Potrebno je:
150 g kvalitetne crne čokolade (ne manje od 70% kakaa)
20 velikih urmi
60 g marcipana (po želji)
20 celih blanširanih badema
Priprema
Čokoladu izlomite na komadiće i stavite u staklenu posudu iznad posude sa ključalom vodom (posuda ne sme da dodiruje vodu). Mešajte dok se čokolada ne istopi, sklonite sa strane.
Presecite sa strane urme i uklonite košpicu. Umotajte malo marcipana (prethodno ga zagrejte da malo omekša) oko badema pa ih stavite u urmu.
Jednu po jednu umočite celu urmu u istopljenu čokoladu i potom ih slažite na papir za pečenje.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna