Potrebno je:
2 srednje šargarepe, očišćene
2 pune šake svežeg spanaća, opranog
mleko ili voda, po potrebi
Priprema
Iseckajte šargarepe na tanke trake ili kružiće, pa ih zajedno sa spanaćem stavite u foliju.
Stavite u posudu za pečenje na 190 stepeni Celzijusovih, na oko pola sata ili dok šargarepe ne omekšaju.
Potom ih izblendajte do željene gustine i dodajte mleko ili prokuvanu hladnu vodu ako je potrebno.
Ovu kašicu bebe mogu jesti već od navršenog osmog meseca, mada je najbolje da se pre uvođenja novih namirnica, uvek prvo konsultujete sa pedijatrom.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna