Potrebno vam je:

9 tanjih kora

3 jaja

300g šećera

50ml ulja

200ml jogurta

150g griza

korica

sok od 1 limuna

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

100g suvog grožđa

Priprema:

Umutiti jaja sa 100 g šećera, dodati griz, jogurt, prašak za pecivo, koricu limuna, ulje i suvo grožđe i sve dobro izjednačiti.

Koru staviti na sto, premazati tanko filom, zatim namazati tako isto još dve kore, pa uviti krajeve i saviti u rolat (kao na slici).

Tako uraditi i sa ostalim korama. Ostaviti malo fila, pa sa njim premazati rolnice odozgo.

Peći na 200 stepeni oko 30 minuta.

U šerpicu sipati 200 g šećera, dodati malo vode i vanilin šećer i iscediti pola limuna. Ostaviti da vri nekoliko minuta, pa preliti pitu. Vruća pita, vruć preliv.

Ako želite sočniju pitu, napravite više sirupa.