Potrebno vam je:
225g pilećeg filea iseckanog na kocikice
1 mladi luk
1 šoljica listova bosiljka
2 veća čena belog luka
1 čili paprika (po želji)
1 1/2 supena kašika ulja
Sos:
4 kašičice soja sosa
1 kašičica šećera
2 supene kašike vode
Pripema:
Sve sastojke za sos pomešajte u jednoj činiji i ostavite sa strane
Zagrejte tiganj i stavite ulje.
Dodajte beli luk i čili papričicu (po želji) i propržite 10 sekundi.
Zatim dodajte iseckanu glavicu mladog luka i piletinu, pa sve propržite.
Kada je piletina gotova, odajte prethodno pripremljeni sos i ostavite na vatri dok voda ne ispari, a sos ne postane sjajan i “lepljiv”.
Sklonite sa vatre i po piletini postite iseckani zeleni deo mladog luka i svež bosiljak.
Poslužite uz pirinač.
Probajte i:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.