Potrebno vam je:
225g pilećeg filea iseckanog na kocikice
1 mladi luk
1 šoljica listova bosiljka
2 veća čena belog luka
1 čili paprika (po želji)
1 1/2 supena kašika ulja
Sos:
4 kašičice soja sosa
1 kašičica šećera
2 supene kašike vode
Pripema:
Sve sastojke za sos pomešajte u jednoj činiji i ostavite sa strane
Zagrejte tiganj i stavite ulje.
Dodajte beli luk i čili papričicu (po želji) i propržite 10 sekundi.
Zatim dodajte iseckanu glavicu mladog luka i piletinu, pa sve propržite.
Kada je piletina gotova, odajte prethodno pripremljeni sos i ostavite na vatri dok voda ne ispari, a sos ne postane sjajan i “lepljiv”.
Sklonite sa vatre i po piletini postite iseckani zeleni deo mladog luka i svež bosiljak.
Poslužite uz pirinač.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna