Sastojci:

1 kg junećeg mesa (najbolje ramstek)

200 g svinjske masti

3 šolje vode

5 zrna crnog bibera

so po ukusu

1 čen belog luka

2 lista lovora

1 kašičica cimeta

1 kašika sirćeta

1 kašika šećera

Za testo:

1 šolja vode

2 šolje brašna

Priprema:

1. Stavite šećer, so, sirće, crni biber, cimet, lovor i luk u vodu u koju ćete staviti i komad junetine premazan svinjskom mašću. Ostavite meso da odstoji u ovoj marinadi 2-3 dana.

2. Izvadite junetinu iz marinade. Marinadu prokuvajte i ostavite da se ohladi.

3. Pomešajte vodu i brašno da biste dobili meko testo i razvucite ga do veličine posude za pečenje. Meso stavite u posudu za pečenje, prelijte ga marinadom i pokrijte testom.

4. Stavite u rernu zagrejanu na 200°C i ostavite da se peče 3 sata.