Sastojci:
1 kg junećeg mesa (najbolje ramstek)
200 g svinjske masti
3 šolje vode
5 zrna crnog bibera
so po ukusu
1 čen belog luka
2 lista lovora
1 kašičica cimeta
1 kašika sirćeta
1 kašika šećera
Za testo:
1 šolja vode
2 šolje brašna
Priprema:
1. Stavite šećer, so, sirće, crni biber, cimet, lovor i luk u vodu u koju ćete staviti i komad junetine premazan svinjskom mašću. Ostavite meso da odstoji u ovoj marinadi 2-3 dana.
2. Izvadite junetinu iz marinade. Marinadu prokuvajte i ostavite da se ohladi.
3. Pomešajte vodu i brašno da biste dobili meko testo i razvucite ga do veličine posude za pečenje. Meso stavite u posudu za pečenje, prelijte ga marinadom i pokrijte testom.
4. Stavite u rernu zagrejanu na 200°C i ostavite da se peče 3 sata.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna