Sastojci:
2 pakovanja pudinga od čokolade (u prahu)
1 žumance
2 supene kašike ruma
2 supene kašike vode
50g šećera u prahu
50g putera
kokos, mleveni lešnici, mleveni orasi
Priprema:
1. Žicom promešati šećer u prahu sa žumancetom, rumom i vodom. Tu smesu skuvajte na pari, kada vidite da ostaje trag u šerpici prilikom mešanja - gotovo je.
2. Odmah dolijte puter i puding u prahu (ne treba da bude razblažen u vodi niti skuvan).
3. Dobro promešati žicom sastojke, smesa treba da bude dosta lepljiva. Ostavite da odstoji u frižideru sat, sat i po.
4. Oblikujte bombice (lako se oblikuju rukom).
Možete ih uvaljati u kokos, mlevene lešnike ili bademe, po ukusu.
NAPOMENA:
Povremeno proveravajte gustinu smese dok se hladi. Nakon otprilike sat i 15-20 minuta hlađenja, možete da počnete da oblikujete bombice. Ne morate ih držati u frižideru.
Od priložene mere može se dobiti 21 kuglica, ako vam se dopadne sledeći put duplirajte sastojke.
PROBAJTE I...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.