Sastojci:

2 pakovanja pudinga od čokolade (u prahu)

1 žumance

2 supene kašike ruma

2 supene kašike vode

50g šećera u prahu 

50g putera 

kokos, mleveni lešnici, mleveni orasi

Priprema:

1. Žicom promešati šećer u prahu sa žumancetom, rumom i vodom. Tu smesu skuvajte na pari, kada vidite da ostaje trag u šerpici prilikom mešanja - gotovo je.

2. Odmah dolijte puter i puding u prahu (ne treba da bude razblažen u vodi niti skuvan). 

3. Dobro promešati žicom sastojke, smesa treba da bude dosta lepljiva. Ostavite da odstoji u frižideru sat, sat i po. 

4. Oblikujte bombice (lako se oblikuju rukom). 

Možete ih uvaljati u kokos, mlevene lešnike ili bademe, po ukusu.

NAPOMENA:

Povremeno proveravajte gustinu smese dok se hladi. Nakon otprilike sat i 15-20 minuta hlađenja, možete da počnete da oblikujete bombice. Ne morate ih držati u frižideru. 

Od priložene mere može se dobiti 21 kuglica, ako vam se dopadne sledeći put duplirajte sastojke.

PROBAJTE I...