Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

4 stvari koje ćete uraditi drugačije kada postanete majka po drugi put

Sve majke sa drugim, trećim detetom postanu daleko opuštenije nego sa prvim. Evo šta sve možete očekivati kada beba broj dva dođe na svet.

Očekujete drugo dete? Iako će ono sigurno biti voljeno kao i prvo, većina majki više dece će vam reći da drugo dete potpuno menja sve - u smislu roditeljstva. I ne mora da znači a je to loše. Evo nekih stvari koje ćete verovatno raditi drugačije sa drugim detetom:

Neće vas toliko interesovati odeća

Sa prvim detetom ste verovatno imali kolekciju kompleta dečijeg rublja, preslatke male haljinice, gardarobu koja se slaže sa vašom, i ručno pletenu ćebad. Sve ste prali veoma oprezno, sa detrdžentom koji je za bebe, i sve ste slagali u njen ormar po godišnjem dobu i veličini. Kada ste išli na redovne preglede kod pedijatra oblačile biste joj kapicu i čizme koje se slažu. A ako bi ona bljucnula potpuno biste promenili kombinaciju. Sa drugim detetom ćete biti opušteniji, zaboravićete na kombinacije koje se slažu do poslednjeg detalja, a gardarobu ćete prati sa ostatkom prljavog veša u kući. 

Povezane vesti

Prestaćete da preterano vodite računa o bakterijama

Mnoge žene postaju totalni hipohondri kada postanu majke. Odjednom shvatite da je svet pun bakterija koje samo čekaju da napadnu vašu bebu! Sa prvim detetom ste otkuvavali bočice i cucle svakog dana, brisali igračke specijalnim maramicama, i potrošili litre i litre sredstva za dezinfekciju ruku. Nikome niste dozvoljavali da dira bebu sve dok ne opere ruke. A ako bi se desilo da neko u vašoj blizini kine, zakašlje se ili šmrkće - makar jednom - u vašem pravcu, odmah biste digle gard i zabranile prilazak toj osobi. Sa drugim detetom naučićete da prihvatate bakterije. Ukoliko ispljune cuclu, obrisaćete je o prvu stvar na koju naiđete i vratiti joj je. Nećete panično brisati kolica u prodavnici pre nego što je smestite da sedi tu. I nećete imati problem sa tim što će i pojesti neki smoki koji je pao na pod. 

Standardi za sređivanje kuće će se promeniti

Kada ste majka jednog malog deteta možete da postignete da održavate kuću u tip-top stanju, da perete veš na vreme i organizujete igračke. Ali kada imate dvoje male dece teško je svakog dana prazniti mašinu za sudove ili prati, slagati i peglati veš konstantno. Bićete zahvalni na svakoj sekundi mira i prilici koju budete imali da odmorite, tako da vam nered neće biti bitan. Uvek će biti više suđa, veša i organizovanja, ali odmaranje će vam sačuvati zdrav razum. 

Povezane vesti

Odustaćete od dokumentovanja svakog trenutka u razvoju bebe

Imali ste radosnicu za prvo dete u koju ste zavodili svaku prvu prekretnicu. Imate milion fotografija i video snimaka bebe kako radi sve - prvi put jede kreker, spava, niču joj zubi. Za drugim detetom nećete mahnito trčati sa kamerom kako biste dokumentovali svaki mogući pokret, uzvik i sve ostalo. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica