Migrene, odnosno jake i uporne glavobolje, uzrokuje genetika i češće su kod žena.
Andrea Henson iz Velike Britanije gotovo 25 godina nosila se s ovim problemom, da bi najzad shvatila da je problem u njenoj ishrani, prenosi Daily Mail.
Četrdesetšestogodišnja mama dvoje mališana priznala je da usled jakih bolova često bila iscrpljena, a jednom je čak bila i hospitalizovana, te su doktori sumnjali da je u pitanju embolija.
Prepisani su joj lekovi, ali je Andrea zbog njih često osećala mučninu i pospanost.
Međutim, jednog dana gospođa Henson odlučila je da uradi test intolerancije zbog svog posla koji je vezan za ugostiteljstvo.
Ona je ubrzo saznala da njeno telo nije u stanju da pravilno svari kukuruz i kravlje mleko, a njen muž i deca takođe su pokazali negativne reakcije na različite namirnice.
Porodica Henson odlučila je da prestane da jede tu hranu 12 nedelja, a rezultati su bili više nego očigledni. Andrea je tokom tog perioda imala ređe migrene, a nakon šest nedelja one su skoro nestale.
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu