Potrebno vam je (za 4 osobe):
- 4 pileća filea
Za marinadu:
- 1 dl narandžinog soka (1 narandža)
- 1 kašika maslinova ulja
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica muskatnog oraščića u prahu
- 1 kašičica slatkog karija u prahu
- 1 kašičica vegete
- crni biber
Za umak:
- umak od pečenja i marinada
- 4 kašike pileće juhe
- 2 kašike kukuruznog ili pirinčanog brašna
... i još:
- malo maslaca za posudu za pečenje
Priprema:
1. Za marinadu: dobro izmešajte narandžin sok, maslinovo ulje, senf, muskatni oraščić u prahu, slatki kari u prahu, vegetu i sveže mleveni crni papar.
2. Pileće filete operite, stavite u posudu, prelijte pripremljenom marinadom, pa ostavite da se mariniraju najmanje 1 sat.
3. Mariniranu piletinu stavite u maslacem premazanu vatrostalnu posudu ili keramičku posudu za pečenje, pa prelijte s 1 - 2 kašike marinade.
4. Piletinu pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
5. Za umak: umak od pečenja izlijte u manju posudu, dodajte preostalu marinadu, pileću supu i kukuruzno brašno pa kuvajte na laganoj vatri uz mešanje, dok se lagano ne zgusne.
Posluživanje
Pečenu piletinu prelijte pripremljenim umakom i poslužite uz krokete od pirinča ili drugi prilog po želji.
Mala tajna: Pre pečenja na piletinu možete staviti nekoliko komadića maslaca ili pokapati maslinovim uljem.
Probajte i...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna