Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saveti dermatologa: Koliko često treba prati grudnjake

Poznati dermatolog, otklanja nedoumicu sa kojom se susrela svaka žena - da li je potrebno grudnjak koji smo nosile tog dana odmah oprati ili ga možemo bar još par puta nositi?

  Izvor: Foto: Profimedia

Na pitanje, da li grudnjak moramo da stavimo na pranje nakon jednog nošenja, ili možemo da ga odložimo nazad u fioku, odgovorili su stručnjak za tekstil i američki dermatolog, pa pročitajte što je u interesu vašeg grudnjaka, a što u interesu vaših grudi.

U fioci svake žene postoji barem nekoliko grudnjaka, a većina ih ima zavidan broj. Nakupili su se tokom godina i svaki od njih priča svoju priču - jedan sportski - ono kad ste krenuli na trčanje, jedan crveni - za Novu godinu, jedan čipkasti crni, push-up za podršku - u svakom smislu, onaj jedan samo sa žicom, onaj drugi pamučni, onaj bež što ide na sve, onaj prelepi koji ste jednom kupili i nikad ga niste obukli, jer vas žulja i onaj kom više ne možete da prepoznate boju, a teško i oblik... ali je tu za vas svaki dan i najbolji je.

Povezane vesti

E sad kad smo prošli kroz vašu fioku pitanje koje žene sebi s vremena na vreme postave, a niko ne zna pravi odgovor je: Koliko često prati grudnjak?

To su se upitali i proizvođači grudnjaka i odgovor potražili kod njujorškog dermatologa Džošue Zeihnera, a on kaže: grudnjak treba prati barem jedno nedeljno.

"Ako grudnjak perete ređe od preporučenog, na njemu se talože masnoće, prljavština, znoj i bakterije", objašnjava dermatolog i dodaje: "a on je najbliže vašoj koži i zbog toga bi trebao da ima prioritet u pranju".

Još radikalniji po ovom pitanju je Leksie Sač iz laboratorija za tekstil pri Institutu za domaćinstvo u SAD-u. On kaže da se grudnjak treba prati nakon trećeg nošenja.

"Naravno, zavisi od toga kakav ste imali dan. Ako ste bili napolju trčali okolo, znojili se, želećete da ga operere što pre. Ali ako ste ga obukli samo na nekoliko sati, to se ne računa kao dan nošenja", objašnjava Sač.

Povezane vesti

Sad kad smo utvrdili koliko često treba prati grudnjak, evo kako bi to trebalo raditi da vam on duže traje. Preporučuje se ručno pranje u nekom blagom deterdžentu ili, ako baš morate, pranje u mašini na najnižoj temperaturi.

Pametno bi bilo, stručnjaci kažu, menjati nekoliko grudnjaka tokom nedelju dana kako bi im produžili vek.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica