Potrebno je:
- 40 g telećeg mesa
- pola manje cvekle
- krompir
Priprema:
1. Meso iseckati na komade, staviti u šerpu i preliti vodom. Kad voda proključa, pokupite penu, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena.
2. Krompir oljuštite, operite i izrežite na kockice. Dvadeset minuta pred kraj dodajte ga u šerpu s mesom i nastavite da kuvate.
3. Cveklu operite i kuvajte odvojeno oko sat vremena. Izvadite je iz vode da se ohladi i lagano odstranite koru.
4. Krompir, meso i pola cvekle izmiksajte uz dodavanje vode u kojoj su se meso i krompir kuvali.
Napomena:
- Cvekla je namirnica koja se koristi u lečenju anemije kod dece i odraslih. Iz tog razloga, drugu polovinu pojedite vi, jer je i mamama je neophodna snaga.
- Teletina je važan izvor proteina i gvožđa u ishrani bebe, a bogata je i kalcijumom (čak 2-3 puta više od svinjetine). Ukoliko nemate teletinu, možete koristiti neko drugo meso, kao npr. piletinu, ćuretinu...
PROBAJTE I:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.