Potrebno je:
- 5 komada pilećih prsa
- 2 male kašike soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1/4 kašičice ljute paprike (ukoliko volite ljuto)
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica crvene paprike
- 2 kašike majoneza
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 kašike parmezana
- 1,5 šolja prezli
- 2 kašičice kukuruznog brašna
- 100 ml ulja (po želji)
Priprema
1.Piletinu preseći na pola da dobijemo tanje komade i onda po dužini na pola. Jedan komad podelimo na četiri dela i stavimo u posudu. Dodati so, biber, beli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomešati. Zatim dodati majonez, kiselu pavlaku i parmezan i pomešati da se sve sjedini. Posudu zatvoriti plastičnom folijom i ostaviti u frižideru sat-dva.
2.Tepsiju podmazati uljem (ali može i bez ulja) i posuti kukuruznim brašnom.
3.Piletinu uvaljati u prezle i ređati u tepsiju. Na kraju sve poprskati uljem.
4. Piletinu peći na 210 stepeni oko 25-30 minuta.
PROBAJTE I...
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu