Svi verovatno pamte da su ih uoči Uskrsa stariji slali da beru travke koje bi oni kasnije koristili za ukrašavanje jaja, a u mnogim porodicama ova tradicija se zadržala i danas.

Evo kako da vaša uskršnja jaja ove godine izgledaju baš kao nekad bakina...

Potrebno je:

Jaja

Travke ubrane u dvorištu

Ljuske crnog luka

Najlon čarape

Konac

Makaze

Postupak:

1. Pripremite jaja, travčice, makaze, čarape i konac

2. Stavite travku na jaje

3. Isecite čarapu

4. Obmotajte jaje čarapom i vežite koncem na čvor. Dobro zategnite

5. Stavite ljuske luka u šerpu, pa poređajte jaja. Sipajte vodu taman toliko da jaja budu potopljena. Kuvajte 20-ak minuta.

6. Proverite na momenat da li je jaje počelo da prima boju.

7. Kada su skuvana, izvadite jaja iz lonca. Isecite i skinite čarapu, a potom i travke.

8. Skuvana jaja premažite uljem da bi se bolje sijala. Stavite u korpicu.

Postpuak pogledajte u videu:

PROBAJTE I...