Za domaće kornete potrebni su vam:
- karton u obliku valjka
- 250g putera ili margarina
- 140 g šećera
- žumance
- 2 kašičice ekstakta od vanile
- 300 g brašna
- cimet, šećer i puter za premazivanje korneta
- 100 g čokolade
- sladoled.
1. Kako biste dobili oblik korneta, karton oblikujte tako da dobije valjkastu formu. Kada dobijete željeni oblik, učvstite ga i obavijte aluminijumskom folijom.
2. Biskvit testo umesite koristeći puter (ili margarin) i kristal šećer. Ove sastojke pomešajte u posebnoj posudi, a zatim u smesu dodajte jedno žumance i dve kašičice ekstakta od vanile.
3. Kada se masa ujednači, u posudu dodajte brašno i sve još jednom dobro izmešajte.
4. Testom prekrijte kalupe od kartona i ubacite ih u rernu da se peku oko 8 do 10 minuta. Za to vreme pomešajte cimet i šećer kojim ćete posuti svako kornet koji ste prethodno premazali istopljenim puterom.
5. Vratite kornete u rernu na dva minuta, kako bi se svi sastojci spojili i lepo ispekli.
6. U mikrotalasnoj pećnici istopite čokoladu po želji (crnu ili belu) ili koristite krem. Njom ispunite unutrašnjost korneta nakon što iz njih izvadite kartonske kalupe.
7. Korneti su gotovi, a vaša kreativnost sada stupa na snagu. Napunite ih omiljenim ukusima sladoleda i ukrasite šarenim bombonicama, kokosom, cimetom ili čokoladnim prelivima.
These doughnut ice cream cones are even more delicious than they look:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.