Potrebno je:
30 grama ovsenih pahuljica
4 šljive bez koštica
Priprema:
1. Ovas stavite u blender i blendujte dok ne dobijete finu smesu.
2. U maloj šerpi pomešajte izblendovani ovas i 250 ml vode i čekajte da proključa na srednjoj temperaturi.
3. Smanjite temperaturu i mešajte pet minuta dok se smesa ne zgusne.
4. Da bi ste razblažili, dodajte vodu, mleko ili mlečnu formulu.
5. Ostavite da se ohladi.
6. U međuvremenu u drugoj šerpici pomešajte šljive i 180 ml vode. Kuvajte osam minuta dok šljive skroz ne omekšaju.
7. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
8. Šljive stavite u blender i blendujte dok se skroz ne usitne. (ukoliko je potrebno dodajte malo vode.)
9. Pomešajte šljive sa ovasom i poslužite kašicu bebi.
Savet:
Kašica može da se čuva u frižideru tri dana ili da se zamrzne na tri meseca.
PROBAJTE I:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna