Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roditelji upozoravaju: Čaše za bebe mogu da naruše njihovo zdravlje

Koliko dečje čaše mogu da budu opasne za bebu, pokazuju fotografije koje su roditelji sa Kvebeka, zajedno sa svojim iskustvima, podelili na svojim Fejsbuk profilima.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Sigurno nikada ne biste pomislili da su specijalne čaše koje koriste vaša deca potencijalni izvor opasnosti. Centar za kontrolu bolesti ističe da pojava buđi može izazvati razne zdravstvene probleme kod dece, kao što su zapušenost nosa, iritacija grla, kašalj ili teško disanje, iritacija oka ili kože.

Majka sa Kvebeka, Mari Pjer S. L'Hosti, kao i Peni Povel, postavile su na svoje Fejsbuk stranice fotografije i priče ljudi koji su pronašli buđ na čašama za decu marke Tommee Tippee.

Ova francuska kompanija odgovorila je na žalbe roditelja, ali tada su bukvalno bili zasuti novim pričama i fotografijama buđavih čaša.

Povezane vesti

S obzirom da je Buzz Feed prvi izvestio o ovom problemu, Tommee Tippee je poslao izjavu na adresu ovog poznatog portala objašnjavajući koren problema: 

"Rezultati pokazuju da kada se (čaša) koristi na odgovarajući način – sa preporučenim tečnostima (hladnim i laganim, uključujući vodu i sokove bez pulpe) i kada se čisti po uputstvima, ne postoje problemi. Poteškoće nastaju kada se koriste tečnosti koje nisu preporučljive za čaše, kao što su gusto mleko u prahu, sokovi sa pulpom i topli napici. Takođe preporučujemo da čaše ne stoje dugo pre nego što ih operete."

Povezane vesti

Proizvođač za čaše nuSpinKids preporučuje dobro čišćenje ovih čaša nakon svake upotrebe, potupunim rastavljanjem, pranjem sapunom i vrelom vodom kao i potpunim sušenjem svakog dela pre nego što ih opet spojite, kako bi se sprečila pojava buđi.

Bez obzira koju marku dečijih čaša i flašica koristite, vodite računa o pravilnoj upotrebi i higijeni. Podelite sa nama svoja iskustva sa ovim čašama za bebe.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica