Potrebno je:
- mesni bujon, odnosno tečnost od supice koju ste ranije skuvali sa mesom
- šaka graška
- bundeva
- pirinač
Priprema
1. U uzavrelu tečnost od supice ubaciti šaku smrznutog graška i kuvati dok ne bude polumekan, oko dvadesetak minuta.
2. Zatim dodati dve kašike piriča i kuvati još desetak minuta. Po potrebi polako dodavati tečnost od supice.
3. Pet minuta pred kraj dodati bundevu isečenu na kockice i lagano izmešati.
4. Kad je sve mekano skinutu sa vatre i poklopiti još par minuta da pirinač upije svu tečnost.
Recept je preuzet iz knjige "Kuvarski dnevnik bebe Marte", priručnika o uvođenju čvrste hrane i uobročavanju odojčadi
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna