Potrebno je:

2 i 1/4 šoljice brašna 

2 kašike šećera

2 velike kašike nezaslađenog kakaa 

2 čajne kašičice praška za pecivo

1/4 čajne kašičice soli

230 g kremastog sira 

4 veike kašike maslaca (smekšanog) 

1 jaje

1 velika kašika crvene jestive boje 

pola šoljice šećera u prahu 

Priprema

1. U manju posudu stavite brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i so, pa zatim dobro promešajte

2. U veću posudu stavite omekšali maslac i sir, pa ih dobro izmešajte kako bi dobili finu kremastu smesu. Smesi dodajte jaje i boju te još dobro umešajte. 

3. Smesi dodajte suve sastojke i sve dobro umesite rukama dok ne dobijete finu glatku formu testa. 

4. Posudu prekrite krpom i ostavite barem dva sata na toplom. 

5. Pećnicu prije pečenja dobro zagrejte na 175 stepeni.

6. U malu posudicu stavite pripremljeni šećer u prahu.

7. Za to vreme razvucite testo na debljinu od oko 2,5 centimetra, a potom napravite oblike koje želite - uz pomoć čaša ili modlica. Svaki keksić pre stavljanja na papir za pečenje uvaljajte u šećer u prahu - s obe strane. 

8. Pecite ih na temperaturi od 175 stepeni oko 10-12 minuta. 

9. Pustite keksiće da se skroz ohlade, pa ih ostavite na prohladno mesto na nekoliko dana (minimum tri) kako bi keksići otpustili i postali zaista savršeno baršunasti.