U prepoznatljivom spoju sira i voća sada možete uživati i u ledenoj varijanti. Predstavljamo vam recept za kremasti sladoled s ukusom čizkejka, a umesto malina možete koristit višnje, banane ili kupine.
Potrebno je:
600 g šećera
1900 ml mleka
3 kašike brašna
prstohvat soli
4 jajeta
230 g neslanog krem sira
kašičica ekstrakta vanile
450 g malina
460 ml slatke pavlake
Priprema:
1. Pomešajte u šerpi šećer, brašno i so. Postepeno umešajte mleko i promešajte.
2. Smesu kuvajte na umerenoj vatri dok ne počne da vri. Kuvajte još dva minuta dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre da se malo ohladi.
3. Malo smese s mlekom dodajte umućenim jajima, promešajte, pa sve vratite u smesu. Mešajte i kuvajte na umerenoj temperaturi dok ne
dostigne temperaturu od 160 stepeni ili ne počne da se zadržava na poleđini metalne kašike. Umešajte sir dok se ne otopi.
4. Sklonite sa vatre. Brzo ohladite tako što ćete šerpu staviti u posudu s ledenom vodom i mešajte sladoled dva minuta. Umešajte ekstrakt vanile. Preko sladoleda stavite plastičnu foliju da se ne stvori kora i stavite da se hladi nekoliko sati u frižideru.
5. Kad se smese ohladi, dodajte maline i slatku pavlaku i promešajte. Stavite u posude i zaledite.
PROBAJTE I:
Imena koja privlače novac: Dečaci i devojčice koji se ovako zovu predodređeni su za bogatstvo
Najlepša italijanska imena koja će vas oduševiti: Imaju prelepo značenje i zvuče veoma moderno
Zašto trudnicama trnu ruke, prsti, noge, leđa? Uglavnom je uzrok bezazlen, a evo kada ipak morate kod lekara
Jedna navika trudnica krivac je za gojaznost kod dece: Znamo da je loša, ali nikad je ne biste povezali sa tim
9 poruka za mame koje čekaju drugo dete: Prvenac može da postane zahtevan, ali jedna stvar će vas oduševiti