Sastojci (keks):
1 šoljica maslaca
1/3 šoljica šećera
½ šoljica žutog šećera
1 žumance
2 čajne kašičice vanilinog šećera
2 šoljice brašna
½ čajne kašičice soli
1 šoljica komadića čokolade
Sastojci (čašice)
1 šoljica topljene crne čokolade
1½ šolja mleka
1½ kašičica vanilinog šećera
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 stepeni
2. U velikoj posudi izmiksajte beli i žuti šećer, dodajte žumance i vanilin šećer i mešajte dok se sve ne sjedini. Postepeno dodajte brašno i so. U smesu dodajte komadiće čokolade i mešajte ravnomerno. Testo bi trebalo da bude pomalo trošno.
3. Oblikujte čašice tako da zidovi budu 1,5 cm debljine. Ostavite čašice da stoje 20 do 30 minuta pre pečenja.
4. Pecite čašice oko 20 minuta dok ne dobiju braonkastu boju. Izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade.
5. Otopite crnu čokoladu i potom je sipajte u unutrašnjost svih čašica, tako da bude raspoređena sa svih strana. Pustite da se stegne, a potom sipajte mleko.
*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.