Potrebno je:
500 gr propasiranog paradajza
kocka za supu ili kašika biljnog začina
manja glavica crnog luka
60 g putera
200 g skuvanog i izgnječenog krompira
2 jajeta
3 kašike brašna
so, biber
malo celera
Priprema:
1. Propržite sitno seckan crni luk, dodajte kašiku brašna i nalijte propasiranim paradajzom i litrom vode.
2. Umešajte začine i celerov list i kuvajte narednih 15 minuta.
3. Knedle se prave na sledeći način: umutite puter, dodajte jaja, krompir, tri kašike brašna i so. Kašičicom vadite knedle i spuštajte ih u čorbu koja vri na laganoj vatri, da se knedle ne bi raspale.
Prijatno!
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna