Potrebno je:
15 jaja
600 g + 10 kašika šećera
šoljica mleka
kašika brašna
šoljica crne kafe
200g putera
200g mlevenih pečenih lešnika
2 kesice šlaga ili slatka pavlaka
Priprema
Kore:
1. Umutiti dve kore od po sedam belanaca i 300 grama šećera.
2. Sušiti ih na 120 stepeni sat ipo vremena.
3. Pečene kore preseći po sredini na dva dela.
Fil:
4. 14 žumanaca, jedno čitavo jaje i 10 kašika šećera mutiti na pari.
5. Kada je napola kuvano, dodati šoljicu mleka u kojoj je razmućena kašika brašna i šoljicu proceđene skuvane crne kafe. Kuvati još malo.
6. U ohlađen fil dodati umućen puter i 200 g mlevenoih lešnika.
Filovanje i ukrašavanje
7. Nafilovati svaku koru i obložiti filom čitavu tortu.
8. Pre služenja na tortu staviti umućen šlag.
NAPOMENA: Torta bi trebalo da odstoji tri, četiri dana pre služenja.
PROBAJTE I...
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu