Punjena jaja uvek za stolom izazovu veliko veselje! Napunite ih pikantnim punjenjem, ukrasite po želji, dobro ohladite i poslužite kao hladno predjelo. Poslužite ih uz sir ili meso, sveže pečni hleb i zelenu salatu.

Odlična su za svaki dan, kao i za druženja i svečane prilike. Ako niste ljubitelj pikantnih nota, slobodno izbacite tabasko, ukus će im i dalje biti izvanredan.

Sastojci (Za 6 jaja):

- 6 jaja

- 75 ml grčkog jogurta 

- 1 kašika senfa

- pola kašičice dimljene mlevene paprike

- prstohvat soli

- prstohvat bibera

- par kapi tabasko sosa

Priprema:

1. Jaja stavite u hladnu vodu, a kad voda proključa kuvajte ih 10 minuta. Jaja malo ohladite, ogulite, prerežite po pola i izvadite žumanca.

2. Žumanca stavite u posudu, dodajte im grčki jogurt i senf, pa dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Dodajte dimljenu mlevenu papriku, so, biber i tabasko sos, pa sve još jednom izmešajte.

3. Smesom napunite poslastičarsku vrećicu sa zvezdastim nastavkom, pa napunite polovine belanaca i ukrasite po želji.

Probajte i...