Potrebno:
- 100 grama brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1 jaje
- 1 oljuštena banana
- 1 oljuštena i očišćena kruška
- 1 kašika maslinovog ulja
- prstohvat cimeta
- 1 supena kašika mleka
Priprema
1. Zagrejte rernu na 190 stepeni Celzijusovih.
2. Iseckajte krušku na sitne komade, a bananu izgnječite viljuškom ili je stavite u blender.
3. U jednoj posudi pomešajte maslinovo ulje i jaje i mešajte ih sve dok se smesa ne sjedini.
4. U odvojenoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i cimet i dodajte iseckanu krušku.
5. Posudi u kojoj se nalazi brašno dodajte bananu, a potom i mešavinu maslinovog ulja i jajeta. Dodajte mleko.
6. Pouljite pleh ili kalup u kojem ćete pripremiti mafin za svoju bebu, a zatim u njega ubacite smesu.
7. Pecite oko dvadeset minuta, tj. dok se smesa ne stvrdne i ne dobije zlatnu boju.
PROBAJTE I...
Imena koja privlače novac: Dečaci i devojčice koji se ovako zovu predodređeni su za bogatstvo
Najlepša italijanska imena koja će vas oduševiti: Imaju prelepo značenje i zvuče veoma moderno
Zašto trudnicama trnu ruke, prsti, noge, leđa? Uglavnom je uzrok bezazlen, a evo kada ipak morate kod lekara
Jedna navika trudnica krivac je za gojaznost kod dece: Znamo da je loša, ali nikad je ne biste povezali sa tim
9 poruka za mame koje čekaju drugo dete: Prvenac može da postane zahtevan, ali jedna stvar će vas oduševiti