Potrebno je:
- sveža ćuretina (1 batak ili jedan par krila)
- 3 šargarepe
- 1 celer
- 1 paškanat
- 1 koren peršuna
- 1 glavica crnog luka ili pola praziluka
- 1 kašika biljnog začina
- biber u zrnu
- malo soli
Priprema
1. Staviti ćuretinu u 2-3 litra hladne vode i dodati očišćeno povrće.
2. Kada je meso kuvano (proverite da li je mekano uz pomoć viljuške), procedite supu i dodajte biber i ostale začine.
3. U vrelu supu spuštati prethodno pripremljene knedle od griza (pogledajte recept ispod) i kuvajte još 10-15 minuta.
4. Kuvanu ćuretinu servirajte odvojeno ili je iskoristite za pripremu drugog jela
PROBAJTE I...
Najlepša italijanska imena koja će vas oduševiti: Imaju prelepo značenje i zvuče veoma moderno
Zašto trudnicama trnu ruke, prsti, noge, leđa? Uglavnom je uzrok bezazlen, a evo kada ipak morate kod lekara
Jedna navika trudnica krivac je za gojaznost kod dece: Znamo da je loša, ali nikad je ne biste povezali sa tim
9 poruka za mame koje čekaju drugo dete: Prvenac može da postane zahtevan, ali jedna stvar će vas oduševiti
Trudnica je osetila čudan simptom i obratila se ChatGPT-u: Jedno pitanje je spaslo život njoj i bebi