Potrebno je:
- sveža ćuretina (1 batak ili jedan par krila)
- 3 šargarepe
- 1 celer
- 1 paškanat
- 1 koren peršuna
- 1 glavica crnog luka ili pola praziluka
- 1 kašika biljnog začina
- biber u zrnu
- malo soli
Priprema
1. Staviti ćuretinu u 2-3 litra hladne vode i dodati očišćeno povrće.
2. Kada je meso kuvano (proverite da li je mekano uz pomoć viljuške), procedite supu i dodajte biber i ostale začine.
3. U vrelu supu spuštati prethodno pripremljene knedle od griza (pogledajte recept ispod) i kuvajte još 10-15 minuta.
4. Kuvanu ćuretinu servirajte odvojeno ili je iskoristite za pripremu drugog jela
PROBAJTE I...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.