Potrebno je:

500 grama svežih kora za lazanje

500 grama mešanog mlevenog mesa

1 crni luk

1 šargarepa

1 šolja paradajz sosa

100 g putera

2 kašike brašna

750 ml mleka

300 g sira za topljenje (mocarele)

Kesica parmezana

Maslinovo ulje

Vegeta, so, biber, seckani peršun

Priprema

Sitno iseckati crni luk i propržiti na maslinovom ulju. Dodati mleveno meso, kašiku vegete i malo bibera. Dinstati oko pola sata, a zatim nasuti paradajz pire i peršun. Kuvati još desetak minuta i skloniti sa vatre.

U odvojenoj posudi pripremiti bešamel sos:
Na puteru propržiti brašno (na laganoj vatri) a zatim postepeno dodavati mleko i mešati.  Dodati po ukusu soli i malo bibera. Kada se masa zgusne nasuti i rendan sir i promešati da se istopi.

U dublju tepsiju nasuti polovinu pripremljenog mesa, a zatim složiti red kora za lazanje. Odozgo premazati bešamel sosom, a zatim ponovo složiti kore. Preko sipati preostalo meso i završiti korama. Preko kora premazati bešamel sos.

Peći sat vremena na temperaturi od oko 180 stepeni, zatim posuti parmezanom i vratiti u rernu na par minuta. Poslužiti toplo.

PROBAJTE I...