Potrebno je:
Za testo:
150g brašna
50g šećera
2 kašičice kaka
1 žumance
125g putera
50g seckanih badema
Za fil:
2 zrele kruške
50g šećčera
100ml suvog belog vina
1 ravna kašičica skroba
Priprema:
Brašno, šećer, žumance i na kockice isečen puter izgnječite u glatko testo. Testo stavite u celofan ili kesu i ostavite u frižideru tridesetak minuta.
Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Kruške oljuštite, odstranite koštice i iseckajte ih. Kruške, šećer i vino stavite u šerpu i na ringlu dok ne provri, a skorb pomešajte s malo vode i time zgusnite kompot.
Testo izvadite iz frižidera i tanko ga razvaljajte. Isecite krugove i njih stavite na dno u podmazani pleh sa kalupima za mafine. Isecite trake od testa i time obložite stranice kalupa. Kalup s testom napunite filom. Pospite seckanim bademom.
Kolačiće pecite 20-25 minuta.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna