Potrebno je:
Za testo:
150g brašna
50g šećera
2 kašičice kaka
1 žumance
125g putera
50g seckanih badema
Za fil:
2 zrele kruške
50g šećčera
100ml suvog belog vina
1 ravna kašičica skroba
Priprema:
Brašno, šećer, žumance i na kockice isečen puter izgnječite u glatko testo. Testo stavite u celofan ili kesu i ostavite u frižideru tridesetak minuta.
Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Kruške oljuštite, odstranite koštice i iseckajte ih. Kruške, šećer i vino stavite u šerpu i na ringlu dok ne provri, a skorb pomešajte s malo vode i time zgusnite kompot.
Testo izvadite iz frižidera i tanko ga razvaljajte. Isecite krugove i njih stavite na dno u podmazani pleh sa kalupima za mafine. Isecite trake od testa i time obložite stranice kalupa. Kalup s testom napunite filom. Pospite seckanim bademom.
Kolačiće pecite 20-25 minuta.
PROBAJTE I...
Imena koja privlače novac: Dečaci i devojčice koji se ovako zovu predodređeni su za bogatstvo
Najlepša italijanska imena koja će vas oduševiti: Imaju prelepo značenje i zvuče veoma moderno
Zašto trudnicama trnu ruke, prsti, noge, leđa? Uglavnom je uzrok bezazlen, a evo kada ipak morate kod lekara
Jedna navika trudnica krivac je za gojaznost kod dece: Znamo da je loša, ali nikad je ne biste povezali sa tim
9 poruka za mame koje čekaju drugo dete: Prvenac može da postane zahtevan, ali jedna stvar će vas oduševiti