Sastojci:
- 4 jaja
- 240 g čokolade
Priprema
1. Rernu zagrejte na 170 stepeni. Nauljite pleh prečnika 15-18 cm.
2. Neka jaja budu sobne temperature. Razdvojte žumanca i belanca. Čokoladu sitno iseckajte.
3. Čokoladu otopite na pari.
4. Belanca umutite u čvrst šam.
5. Pomešajte otopljenu čokoladu i žumanca.
6. Smesi sa čokoladom dodajte pažljivo polovinu šama i polako promešajte.
7. Postepeno dodajte i ostatak šama i sve pažljivo promešajte kako belanca ne bi spala.
8. Smesu sipajte u kalup. blago udarite kalupom o podlogu da izađu mehurići.
9. Pecite kolač oko 30-40 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen. Kada se kolač ohladi, izvadite ga iz kalupa. Ne brinite ako je kolač ispucao i smanjio volumen.
Imena koja privlače novac: Dečaci i devojčice koji se ovako zovu predodređeni su za bogatstvo
Najlepša italijanska imena koja će vas oduševiti: Imaju prelepo značenje i zvuče veoma moderno
Zašto trudnicama trnu ruke, prsti, noge, leđa? Uglavnom je uzrok bezazlen, a evo kada ipak morate kod lekara
Jedna navika trudnica krivac je za gojaznost kod dece: Znamo da je loša, ali nikad je ne biste povezali sa tim
9 poruka za mame koje čekaju drugo dete: Prvenac može da postane zahtevan, ali jedna stvar će vas oduševiti