Sastojci:
- 4 jaja
- 240 g čokolade
Priprema
1. Rernu zagrejte na 170 stepeni. Nauljite pleh prečnika 15-18 cm.
2. Neka jaja budu sobne temperature. Razdvojte žumanca i belanca. Čokoladu sitno iseckajte.
3. Čokoladu otopite na pari.
4. Belanca umutite u čvrst šam.
5. Pomešajte otopljenu čokoladu i žumanca.
6. Smesi sa čokoladom dodajte pažljivo polovinu šama i polako promešajte.
7. Postepeno dodajte i ostatak šama i sve pažljivo promešajte kako belanca ne bi spala.
8. Smesu sipajte u kalup. blago udarite kalupom o podlogu da izađu mehurići.
9. Pecite kolač oko 30-40 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen. Kada se kolač ohladi, izvadite ga iz kalupa. Ne brinite ako je kolač ispucao i smanjio volumen.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.