Potrebno za 4 osobe:
150 g pirinča
so
200 g praziluka
čen belog luka
mali ananas
paradajz
3 grančice peršuna
6 kašika maslinovog ulja
kašičica karija
3 kašike soka od pomorandže
2 kašike soja sosa
4 fileta lososa (od po 180 g)
kašika soka od limuna
biber
Priprema
1. Za salatu je potrebno skuvati pirinač u slanoj vodi. Zatim ga procediti, preliti hladnom vodom, ostaviti da se ocedi i ohladiti.
2. U međuvremenu oprati praziluk, očistiti ga i iseći na kolutiće. Očistiti beli luk. Očistiti ananas i iseći na kockice. Kao zamena moe poslužiti i mala konzerva ananasa. Paradajz oprati, očistiti i iseći ga na kockice. Peršun oprati, protresti i iseckati. Pirinač izmešati sa iseckanim ananasom i belim lukom.
3. Zagrejati 2 kašike ulja, pa na njemu kratko izdinstati praziluk i beli luk. Luku dodati pirinač, ananas, paradajz i peršun.
4. Pomešati kari, sok od pomorandže i soja sos, pa preliti pirinač. Marinirati 30 minuta.
5. Oprati filete lososa, prosušiti ih i preliti sokom od limuna. Po ukusu posoliti i pobiberiti. Zagrejati 4 kašike maslinovog ulja u tiganju. Pržiti ribu sa svake strane po 3 minuta. Servirati sa salatom od pirinča i ukrasiti po želji.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna