Potrebno je:
- 450 g odleđenog lisnatog testa
- 1 jaje
- 1 kašika vode
- 1/4 kašičice aleve paprike
- 1,5 šolja rendanog parmezana
Priprema
- Prethodno zagrejte rernu na 200 stepeni celzijusa. Izdvojte pleh sa papirom za pečenje.
- Poređajte table lisnatog testa na radnu površinu. Umutite jaja sa vodom i alevom paprikom u manjoj posudi.
- Pripremljenim jajetom premažite testo. Pospite parmezanom. Oklagijom pređite preko testa kako bi se sir slepio. Isecite testo na tanke pruge. Uvijajte dve pruge spiralno, a potom ih ređajte u pleh.
Pecite ih 8-10 minuta, dok ne porumene.
Dodatni savet:
Zaleđeno testo odledite u frižideru preko noći, ili na radnoj površini nekih 30 minuta (trebalo bi da ostane i dalje hladno na dodir).
Probajte i...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna