Potrebno je:
- 450 g odleđenog lisnatog testa
- 1 jaje
- 1 kašika vode
- 1/4 kašičice aleve paprike
- 1,5 šolja rendanog parmezana
Priprema
- Prethodno zagrejte rernu na 200 stepeni celzijusa. Izdvojte pleh sa papirom za pečenje.
- Poređajte table lisnatog testa na radnu površinu. Umutite jaja sa vodom i alevom paprikom u manjoj posudi.
- Pripremljenim jajetom premažite testo. Pospite parmezanom. Oklagijom pređite preko testa kako bi se sir slepio. Isecite testo na tanke pruge. Uvijajte dve pruge spiralno, a potom ih ređajte u pleh.
Pecite ih 8-10 minuta, dok ne porumene.
Dodatni savet:
Zaleđeno testo odledite u frižideru preko noći, ili na radnoj površini nekih 30 minuta (trebalo bi da ostane i dalje hladno na dodir).
Probajte i...
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu