Sastojci:

Za koru:

- 2 šolje izmrvljenog čokoladnog keksa

- 6 kašika topljenog putera

Za fil:

- 950 grama neslanog krem sira

- 1 šolja šećera

- 1 kašičica ekstrakta vanile

- 4 jaja, čuvana na sobnoj temperaturi

- 1 šolja komadića čokolade

Za glazuru:

- Pola šolje mleka

- 1 šolja komadića čokolade

- 2 kašike kukuruznog sirupa ili meda

Priprema

Zagrejati rernu na 160 stepeni.

1. Da biste napravili koru, pomešajte izmrvljeni keks i rastopljeni maslac, sve dok ne dobijete sjedinjenu masu.

2. U plehu obloženu dvostrukom folijom, sipajte dobijenu masu i pecite 5 minuta na 180 stepeni, a potom ostavite da se ohladi.

3. Za fil je potrebno da u činiju pomešate krem sir, šećer i vanilu, i mešate sve dok ne postane glatko. Dodajite jedno po jedno jaje, neprestano mešajući.

4. Pažljivo dodajte komadiće čokolade, a zatim koru stavite u vatrostalnu činiju i preko nje sipajte dobijenu smesu.

5. Vatrostalnu činiju stavite u rernu i sve peći 80-90 minuta.

6. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider.

7. Nakon hlađenja vreme je da se spremi glazura. Nju ćete spremiti tako što ćete u zagrejano mleko dodati komadiće čokolade i kukuruzni sirup. Mešati dok se ne dobije potpuno glatka i sjajna masa koju ćete sipati preko već dobijene kore i fila, i nakon toga staviti u frižider na još sat vremena.

8. Pre služenja neka kolač odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi, secite na kriške i uživajte!