Sastojci:
- 1 kg malina
- kesica džemfiksa
- 1.150 g šećera
Priprema
Sterilisati tegle pre pripreme džema.
Maline oprati, ocediti i staviti u posudu za kuvanje. Sadržaj kesice džemfiksa prvo pomešati sa 2 kašike šećera, a zatim ga umešati u maline.
Kuvati na jakoj vatri dok ne provri uz neprestano mešanje, a zatim dodati ostatak šećera. Kuvati još tri minuta, neprestano mešajući. Džemom odmah puniti sterilisane tegle, zatvoriti poklopcem, okrenuti naopako i ostaviti tako pet minuta.
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu