Pečurke punjene ukusnim filom od krem sira i parmezana biće pravi gastronomski užitak u malim zalogajima za čitavu porodicu!

Sastojci:

  • 12 šampinjona
  • kašika ulja
  • kašika usitnjenog belog luka
  • 220 g krem sira
  • 50 g parmezana
  • malo bibera, crnog luka u prahu, kajenskog bibera

Priprema:

1. Rernu uključite na 180 C.

2. Operite dobro šampinjone, osušite ih i odstranite drške. Drške zatim sitno iseckajte.

3. Ugrejte u tiganju ulje na umerenoj temperaturi. Dodajte beli luk i iseckane drške pečurki i pržite dok ne ispari tečnost, vodeći računa da luk ne izgori.

4. Kada se prženi luk i pečurke ohlade, umešajte krem sir, parmezan, biber, luk u prahu i kajenski biber. Trebalo bi da dobijete veoma gustu smesu.

5. Kašikom napunite kapice pečurki filom, a zapim punjene pečurke poređajte na nauljeni pleh (možete umesto ulja koristiti i papir za pečenje).

6. Pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni.