Ukoliko još uvek niste isplanirali šta će se, kao glavno jelo, naći na vašoj trpezi za praznike, razmislite o ovom jednostavnom, a veoma ukusnom rešenju u kojem će uživati čitava porodica.
Sastojci:
- 250 g šampinjona
- glavica crvenog luka
- po 1 crvena i ljuta paprika
- 4 tanje svinjske šnicle (po 150 g)
- so, biber
- 3 kašičice maslaca
- 2 kašike paradajz pirea
- 250 ml supe (kocka)
- kašika brašna
- 100 ml slatke pavlake
Priprema
1. Očistiti šampinjone i iseći ih na listiće. Iseckati crveni luk. Papriku iseći na prutiće.
2. Šnicle proprati, posoliti i pobiberiti. Zagrejati maslac i pržiti šnicle na umerenoj temperaturi oko 4 minuta, pa izvaditi iz tiganja i ostaviti na toplom.
3. U masnoći od prženja prodinstati luk, dodati pečurke i papriku. Krčkati dok ne ispari sva voda od pečuraka. Umešati paradajz pire, naliti supu i kuvati još 5 minuta. Razmutiti brašno i slatku pavlaku, zatim umešati u sos i prokuvati. Krčkati 3 minuta. Servirati šnicle, pa ih preliti sosom od pečuraka i paprika.
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu