Ukoliko još uvek niste isplanirali šta će se, kao glavno jelo, naći na vašoj trpezi za praznike, razmislite o ovom jednostavnom, a veoma ukusnom rešenju u kojem će uživati čitava porodica.
Sastojci:
- 250 g šampinjona
- glavica crvenog luka
- po 1 crvena i ljuta paprika
- 4 tanje svinjske šnicle (po 150 g)
- so, biber
- 3 kašičice maslaca
- 2 kašike paradajz pirea
- 250 ml supe (kocka)
- kašika brašna
- 100 ml slatke pavlake
Priprema
1. Očistiti šampinjone i iseći ih na listiće. Iseckati crveni luk. Papriku iseći na prutiće.
2. Šnicle proprati, posoliti i pobiberiti. Zagrejati maslac i pržiti šnicle na umerenoj temperaturi oko 4 minuta, pa izvaditi iz tiganja i ostaviti na toplom.
3. U masnoći od prženja prodinstati luk, dodati pečurke i papriku. Krčkati dok ne ispari sva voda od pečuraka. Umešati paradajz pire, naliti supu i kuvati još 5 minuta. Razmutiti brašno i slatku pavlaku, zatim umešati u sos i prokuvati. Krčkati 3 minuta. Servirati šnicle, pa ih preliti sosom od pečuraka i paprika.
Prelepa moderna grčka imena za dečake: Imaju veoma moćno značenje i ostavljaju snažan utisak
Za 2 godine u Srbiji zatrudnelo 1.118 maloletnica: Stručnjaci savetuju kako da razgovarate sa decom o odnosima
Najlepša grčka imena za devojčice: Imaju prelepo značenje i nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Zašto se javlja vrtoglavica u trudnoći? Muči mnoge buduće mame, a evo šta su najčešće razlozi
Najpopularnija imena širom sveta: Najzastupljenije je u Srbiji skoro zaboravljeno, a ovo najviše vole Balkanci