Potrebno je:

500 g pilećeg filea
2 jaja
3 dl mleka
1dl jogurta
200 g brašna
250ml neutralne pavlake
100 g putera
3 kašike ulja
1 kašičica začina od povrća
Malo soli i bibera

Priprema
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Pileći file iseći na tanke šnicle, posuti začinom od povrća i kratko propržiti na puteru.
Jaja umutiti, dodati so, brašno, mleko i jogurt (testo treba da je malo gušće od testa za palačinke), dodati malo soli i bibera po želji.
Tepsiju pouljiti i staviti u vruću rernu da se zagreje.
U vrelo ulje sipati pola smese, na to staviti napola pečenu piletinu i preko preliti preostalim testom.
Peći 20 minuta, a zatim sve preliti neutralnom pavlakom i peći još oko 10 minuta na 180 stepeni.
Služiti toplo uz salatu ili jogurt.

Prijatno!