Potrebno je:
- 2 polovine pilećih prsa - odvojenih od kože i kostiju
- 250 grama obarenih artičoka
- 100 grama šampinjona - isečenih na listiće
- 2 kašičice butera
- 1 kašika brašna
Priprema
Na buteru propržiti polovine pilećih prsa dok ne dobiju zlatnu boju. Izvaditi ih i staviti u vatrostalnu činiju, a preko njih jezgra artičoka.
U tiganj spustiti šampinjone, prodinstati ih nekoliko minuta dok ne potamne.
Dodati brašno da bi se dobio sos, preliti ga preko piletine i artičoka.
Staviti u rernu na 175 stepeni i zapeći 45 minuta.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna