Potrebno je:
- 3-4 plava patlidžana
- 1 glavica crnog luka
- 1-2 korena celera
- 1 šolja mleka
- 3/4 šolje rendanog sira
- 1 šolja prezli
- nekoliko režnjeva kuvane slanine
Priprema
Oljuštiti i iseći patlidžan, staviti da odstoji u hladnoj vodi deset minuta. Zatim u ključaloj vodi kuvati sa lukom i celerom dok ne omekša, ocediti i izgnječiti. Dodati sir, mleko, prezle, staviti u vatrostalni sud, po vrhu poređati slaninu. Peći otklopljeno na 175 stepeni, 35 minuta.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna