Potrebno je:

  • 370 g brašna
  • 4 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 230 g putera ili margarina
  • 500 g šećera
  • 5 belanaca
  • 1 kašičica ekstakta vanile
  • 3,5 dl mleka
  • boja za kolače - crvena, narandžasta, žuta, zelena, plava i ljubičasta

Za fil:

  • 375 g šećera u prahu
  • 230 g putera ili margarina
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašika pavlake

Priprema

Uključite rernu na 180 stepeni.


Dobro promešajte sve suve sastojke za biskvit - brašno, prašak za pecivo i so.

U drugu posudu sipajte omekšali puter i šećer i promešajte. Postepeno dodajte belanca, a zatim i vanilu i mleko. Mešajte dok se svi sastojci lepo ne spoje.

Dodajte polovinu smese sa brašnom tečnim sastojcima, promešajte, a zatim polako dodajte i ostatak suvih sastojaka.

Gotovu smesu podelite na onoliko delova koliko planirate različitih kora u boji i dodjate jestive boje.

Svaka kora u boji se peče oko 15 minuta. Čačkalicom proverite da li je kora pečena.

Za fil umutite šećer u prahu, puter, pavlaku i vanilu dok ne dobijete laganu masu. Ako vam se čini da je previše redak fil, dodajte još šećera u prahu.

Ređajte ohlađene kore u boji jednu preko druge, a između njih filujte belim umućenim filom.

Ostatkom belog fila nafilujte celu tortu i dekorišite po želji.